Lustrumjaar

In het verenigingsjaar 2023/2024 viert de U.F.O.-Stam haar vijfjarig bestaan! Tijdens dit lustrumjaar worden er door de jubileumcommissie verschillende activiteiten georganiseerd om er een memorabel feestjaar van te maken. 

Op 26 september hebben we het lustrumjaar afgetrapt met een spectaculair Openingsfeest. De avond begon met een terugblik van de (oud-)besturen op de afgelopen vijf jaar. Vervolgens was het aan de jubcie om vooruit te kijken naar het komende jaar. In de openingsfilm werd het thema van het lustrum onthuld: Uit het juiste hout gesneden! Daarna werd ons lustrumlied, dinsdagnacht, voor het eerst ter ore gebracht. Tot slot volgde een goed feestje, waar iedereen op de dansvloer kon genieten van ons eigen gebrouwen lustrumbier.

Op 22 oktober volgde de Chosen-family dag. Bij deze activiteit konden alle ufo’s hun vrienden en familie meenemen om hen te laten zien wat de U.F.O.-Stam is. Zo konden onze leden en hun naasten op deze dag deelnemen aan verschillende activiteiten; houtsnijden, hakken, vuur maken en broodjes bakken. Daarnaast werd de welbekende jengatoren aangevuld met gouden jubileumstenen. Aan het eind van de middag vond er een veiling plaats, waarbij een aantal exclusieve items geveild werden. Tot slot kon iedereen tijdens de borrel wederom genieten van ons lustrumbier. Het was een mooie dag waarop iedereen met zijn/haar/diens vrienden en familie heeft kunnen delen wat de U.F.O.-Stam is.

Op 3 december was het tijd voor de Outdoor-challenge. Op deze dag waren ook andere (studenten)scouts welkom om de strijd aan te gaan! In groepjes liepen de deelnemers een uitdagende hike in de prachtige omgeving van Driebergen. Op de posten moesten zij schatgraven, “bijlwerpen” en kanoën om zo veel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Bij het eindpunt werden zij opgevangen met glühwein en een kampvuur. 

Daarna was het op 2 januari tijd om het nieuwe jaar goed in te luiden met alle ufo’s. De Nieuwjaarsborrel stond in het teken van terugkijken en vooruitblikken. Zo waren ook alle oud-leden van de U.F.O.-Stam uitgenodigd en was er een wensboom waarop iedereen hun wensen voor de U.F.O.-Stam voor de komende vijf jaar kon meegeven. Daarnaast werd er veel gedanst en goed gefeest. We zijn 2024 samen spetterend begonnen in de dresscode “hout en goud”. 

De planning voor de rest van het jaar ziet er als volgt uit:

  • 14 april 2024, Benefietdiner
  • 8 juni 2024, Gala
  • 24 september 2024, Jubboekborrel