Landelijk

Nieuwsgierig naar de andere studentenstammen?

Check het overzicht!

In de schaduw van de Martinitoren vinden we de noordelijkste studentenstam van Nederland. Wekelijks struinen leden van deze stam door de stad, druk met de opkomst van deze week of op zoek naar een gezellige kroeg om bij te kletsen.

Nieuwsgierig? Check: martinistam.nl

De Nederlandse city of lights heeft sinds kort ook een studentenstam! Om de week komen ze bij elkaar om bijvoorbeeld de uberscout uit te hangen of lekker te kokkerellen. Het is in ieder geval altijd gezellig.

 

Nieuwsgierig? Check:  https://www.facebook.com/StudentenscoutingEindhoven/

In de Nederlandse Seed Valley is de Yggdrasilstam al lange tijd een vast deel van het decor. De Yggies hebben om de week gezellige bijeenkomsten met soms een heerlijke en soms een scouting maaltijd vooraf!

Nieuwsgierig? Check: yggdrasilstam.nl

In een jonge innovatie stad zoals Enschede kan een studentenstam natuurlijk niet ontbreken. Wekelijks komen de leden van Radix samen om te ontspannen van het drukke studentenleven. Soms gaan ze lekker klussen aan hun gebouw en het terrein, soms verzorgt een lid een leuk programma en een stevige maaltijd voor de stam.

 

Nieuwsgierig? Check: radixenschede.nl

De oudste studentenstad van Nederland heeft natuurlijk ook een studentenstam! De dames en heren van de sleutelstam organiseren om de week een leuke opkomst voor elkaar. Ze eten eerst gezellig samen waarna ze erg hun best doen om de stad niet volledig af te breken!

Nieuwsgierig? Check: sleutelstam.nl

Natuurlijk heeft de stad van bouwers en hoogvliegers ook een studentenstam. Dit is er niet zo maar eentje, de Delftsche Zwervers zijn de oudste studentenstam van Nederland. In 2020 vieren zij hun 100 jarig bestaan.  

Nieuwsgierig? Check: delftschezwervers.nl

In het knusse Nijmegen vind je de Noviomagusstam. Een gezellig groepje scouts die gezamelijk gezellige activiteiten doet en regelmatig borrelt.

 

Nieuwsgierig? Check: facebook.com/studentenstam

 

Nieuwsgierig hoe een weekend met de studentenscouting eruit ziet? Check de vlog!

 
Close Menu