FAQ

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen!
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur ons dan een mailtje: info@ufostam.nl

Wanneer zijn jullie opkomsten?

Studentenstam opkomsten zijn altijd op dinsdagavond! We beginnen om 19:30 tot 22:00, en eten regelmatig gezamenlijk vooraf. Daarna blijven altijd wel mensen plakken.

Waar vinden jullie opkomsten plaats?

Onze opkomsten vinden plaats in Utrecht. Vaak verzamelen we bij het clubgebouw van de Baracuda Zeeverkenners, Verlengde Hoogravenseweg 25.
Kom je op de fiets? Via Google Maps kun je ons ook vinden! 

Ik ben nooit lid geweest bij een scouting vereniging. Kan ik lid worden?

Je hebt geen Scoutingervaring nodig om lid te worden. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om samen activiteiten te ondernemen! Je bent dus van harte welkom!

Ik ben lid of leiding bij een andere Scoutinggroep. Kan ik dan gewoon lid worden?

Ja, we hebben opkomsten op dinsdag avond waardoor het goed te combineren is met leiding geven bij je Scoutinggroep. Veel van onze leden geven zelf ook leiding. Onze opkomsten worden wel eens hergebruikt bij andere scoutinggroepen, en natuurlijk ook andersom.

Ik ben 17 jaar en ga studeren. Kan ik lid worden of moet ik wachten tot ik 18 ben?

Lid worden kan vanaf dat je 17 jaar oud bent. Wel moet je ingeschreven staan bij een MBO-, HBO- of WO-instelling. Een PhD-traject zien we ook nog als studeren.

Natuurlijk schenken we geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. We bieden frisdrank en non alcoholische drankjes aan. Kom dus vooral ook borrelen!

Wat kost lidmaatschap van de U.F.O.-Stam?

Lidmaatschap van de U.F.O.-Stam kost voor seizoen 2022-2023 €50,- per jaar. Je kunt kiezen om jaarlijks of halfjaarlijks te betalen. Als je nog geen lid bent van Scouting Nederland komt er de landelijke contributie bij van ongeveer €20,- per jaar. 

Zijn er verplichtingen? Moet ik elke week komen?

De U.F.O.-stam heeft geen verplichte aanwezigheid. Na je derde opkomst wil je echter geen opkomst meer missen!

Hebben jullie een ontgroening?

Nee! Om lid te worden van onze vereniging moet je een inschrijfformulier in vullen en de contributie betalen! Hierna zul je worden geïnstalleerd en krijg je de das van de vereniging. Bij de U.F.O.-Stam is iedereen gelijk.

Hoe kan ik een kamer krijgen in Utrecht?

Er zijn veel kamers in Utrecht, maar helaas nog meer studenten die op kamers willen. Neem eens een kijkje op Facebook in groepen als ‘Kamer gezocht in Utrecht’, kamersutrecht.nl of de site van de SSH.
Als je lid wordt dan krijg je natuurlijk ontzettend veel nieuwe contacten. Er is regelmatig iemand op zoek naar een huisgenoot!

Hoe staat het met de COVID-maatregelen?

We houden deze maatregelen natuurlijk goed in de gaten. We volgen de aanwijzingen op van het RIVM en de richtlijnen van Scouting Nederland

Heb je hier vragen over, stuur dan een mailtje!

I don't speak Dutch, can I still join?

Yes! Everyone is welcome! We take a personal approach to non-Dutch speaking people. If you want more information about us or our international policies, feel free to send us a message

Is jouw vraag niet beantwoord op deze pagina? Je kunt altijd een mailtje sturen of ons contacten via onze socials! Hopelijk zien we je snel!