FAQ

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen!
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur ons dan een mailtje: info@ufostam.nl

Hoe staat het met de COVID-maatregelen?

We houden deze maatregelen natuurlijk goed in de gaten. We volgen de aanwijzingen op van het RIVM en de richtlijnen van Scouting Nederland

Heb je hier vragen over, stuur dan een mailtje!

Wanneer zijn jullie opkomsten nou eigenlijk?

Onze opkomsten zijn altijd op dinsdagavond! We beginnen om 19.30 en de opkomst zelf duurt vaak 2 uur. Daarna is er natuurlijk een mogelijkheid voor een borrel bij het clubgebouw. 

Waar vinden jullie opkomsten plaats?

Onze opkomsten vinden plaats in Utrecht. Vaak verzamelen we bij het clubgebouw van de Baracuda Zeeverkenners, Verlengde Hoogravenseweg 25.
Kom je op de fiets? Via Google Maps kun je ons ook vinden! 

Ik heb nooit op Scouting gezeten, kan ik lid worden?

Of je nou al 10 jaar Scoutingervaring hebt of nog nooit een knoop van dichtbij hebt gezien, je bent van harte welkom! Je hebt geen Scoutingervaring nodig om lid te worden. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om samen activiteiten te ondernemen!

Ik ben al leiding bij een andere Scoutinggroep. Kan ik dan gewoon lid worden?

Ja natuurlijk! Wij hebben opkomsten door de week, waardoor het goed te combineren is met leiding geven bij een een Scoutinggroep thuisthuis (vaak in het weekend) bijvoorbeeld. Veel van onze leden geven zelf ook leiding! Er wordt daardoor ook vaak ideeën opgedaan over opkomsten die je bij je andere groep kunt organiseren. We organiseren een paar keer per jaar ontzettend leuke kampen, deze zijn natuurlijk wel in het weekend!

Ik ben 17 jaar en ga studeren. Kan ik al lid worden of moet ik wachten tot ik 18 ben?

Je kunt al lid worden! Lid worden kan vanaf dat je 17 jaar oud bent. Wel moet je ingeschreven staan bij een MBO-, HBO- of WO-instelling. Een PhD-traject zien we ook nog als studeren.

Ook schenken we je tijdens de borrels geen alcohol totdat je 18 jaar oud bent. We hebben alcoholvrije drankjes en nodigen je ook uit om te blijven borrelen!

Wat kost lidmaatschap van de U.F.O.-Stam?

Lidmaatschap van de U.F.O.-Stam kost voor seizoen 2021-2022 €60,- per jaar. Je kunt kiezen om jaarlijks of halfjaarlijks te betalen. Als je geen lid bent van Scouting Nederland is het ook belangrijk om hier nog een lidmaatschap voor aan te schaffen. De contributie hiervoor bedraagt ongeveer €20,- per jaar. Bij je installatie moet je eenmalig een das kopen (€8,-), zodat je er helemaal bij hoort. Verder kun je verenigingskleding kopen en een bieropener met het logo van de vereniging! Meer informatie over de kosten kun je krijgen bij het bestuur. 

Zijn er veel verplichtingen? Moet ik echt elke week komen?

Begrijpelijk dat je hier vragen over hebt! Het is natuurlijk het allerleukste om elke week aanwezig te zijn. Echter, studeren kost ook tijd, en dat begrijpen we!
Bij ons zijn er weinig verplichtingen. We vragen je om een keer een opkomst voor de rest te organiseren, maar dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen, er is altijd wel iemand te porren om dit samen mee te doen! Verder kun je binnen de vereniging zelf bepalen hoe actief je bent.

Hebben jullie een ontgroening?

Nee! Om lid te worden van onze vereniging hoef je alleen een formulier in te vullen! Hierna zul je worden geïnstalleerd en krijg je de das van de vereniging. Er zijn geen ontgroeningsactiviteiten. Je bent vanaf moment één gelijkwaardig lid van de vereniging! Wel hebben we een officiële installatie, maar dat is vooral een leuke manier om mensen te leren kennen.

Hoe kan ik een kamer krijgen in Utrecht?

Er zijn veel kamers in Utrecht, maar ook veel studenten die op kamers willen in Utrecht. Neem eens een kijkje op Facebook in groepen als ‘Kamer gezocht in Utrecht’, kamersutrecht.nl of de site van de SSH via sshxl.nl
Als je lid wordt dan krijg je natuurlijk ontzettend veel nieuwe contacten. Er is regelmatig iemand op zoek naar een huisgenootje! Wie weet wordt jij dat wel?

I don't speak Dutch, can I still join?

Yes! Everyone is welcome! Our gatherings are mostly in Dutch, but we are trying to include as many people as posible, however, this is a work in progress. We currently send all our information about gatherings to our members in Dutch and English, since we have international members! If you want more information about this, feel free to shoot a message

Is jouw vraag niet beantwoord op deze pagina? Je kunt altijd een mailtje sturen of ons contacten via onze socials! Hopelijk zien we je snel!