Over ons

Een Studentenstam is een Scoutinggroep voor studenten van de hogeschool en de universiteit. Onze groep bestaat alleen uit een stam en onze leden zijn tussen de 18 en de 25 jaar oud.

Studentenscouting is kleinschaliger dan een “standaard studentenvereniging”, wat zorgt voor een gemoedelijke en toegankelijke sfeer. Als groep komen we wekelijks bij elkaar. Soms hebben we een leuk programma en soms een gezellige borrel. Daarnaast zijn we regelmatig in andere steden te vinden voor feestjes en activiteiten bij andere Studentenstammen.

In tegenstelling tot een standaard Scoutingstam worden de leden geworven onder studenten in plaats van de explorers of roverscouts van een Scoutinggroep. Dat iedereen student is (of was), is een extra overeenkomst tussen de leden die de meeste stammen niet hebben. Hier staat een extra grote diversiteit tegenover aan plaatsen waar mensen vandaan komen, studies, interesses en zijn er ex-landscouts, ex-waterscouts en niet-ex-scouts (of beter: ex-niet-scouts!).

Doordat we op een dinsdagavond bij elkaar komen, is het goed te combineren met activiteiten bij een “normale” Scoutinggroep!

Close Menu