National

Not studying in Utrecht?
Other (Dutch) cities also have studentscoutinggroups! Where? Have a look!

Natuurlijk heeft de stad van bouwers en hoogvliegers ook een studentenstam. Dit is er niet zo maar eentje, de Delftsche Zwervers zijn de oudste studentenstam van Nederland. In 2020 vieren zij hun 100-jarig bestaan.  

Nieuwsgierig? Check: delftschezwervers.nl

De Nederlandse city of lights heeft sinds kort ook een studentenstam! Om de week komen ze bij elkaar om bijvoorbeeld de uberscout uit te hangen of lekker te kokkerellen. Het is in ieder geval altijd gezellig.

 

Nieuwsgierig? Check:  https://www.facebook.com/StudentenscoutingEindhoven/

De jongste vereniging van Leeuwarden is gehuisvest in de blokhut van een waterscoutinggroep. Naast de reguliere opkomsten kun je hier dus ook het water op: het beste van twee werelden!

Meer over Studentenscouting Leeuwarden? Mail ze via leeuwarden@studentenscouting.nl

In de schaduw van de Martinitoren vinden we de noordelijkste studentenstam van Nederland. Regelmatig struinen leden van deze stam door de stad, druk met de opkomst van deze week of op zoek naar een gezellige kroeg om bij te kletsen.

Nieuwsgierig? Check: martinistam.nl

In het knusse Nijmegen vind je de NovioMaguStam. Een gezellig groepje scouts die gezamelijk gezellige activiteiten doet en regelmatig borrelt.

Nieuwsgierig? Check: facebook.com/studentenstam

In een jonge innovatie stad zoals Enschede kan een studentenstam natuurlijk niet ontbreken. Wekelijks komen de leden van Radix samen om te ontspannen van het drukke studentenleven. Soms gaan ze lekker klussen aan hun gebouw en het terrein, soms verzorgt een lid een leuk programma en een stevige maaltijd voor de stam.

 

Nieuwsgierig? Check: radixenschede.nl

De oudste studentenstad van Nederland heeft natuurlijk ook een studentenstam! De dames en heren van de sleutelstam organiseren om de week een leuke opkomst voor elkaar. Ze eten eerst gezellig samen waarna ze erg hun best doen om de stad niet volledig af te breken!

Nieuwsgierig? Check: sleutelstam.nl

In de Nederlandse Seed Valley is de Yggdrasilstam al lange tijd een vast deel van het decor. De Yggies hebben om de week gezellige bijeenkomsten met vaak een gezamelijke maaltijd vooraf!

Nieuwsgierig? Check: yggdrasilstam.nl

Curious what a weekend with all studentscoutinggroups from the Netherlands looks like? Check this vlog (in Dutch)!