Suggestie Landelijk

Studentenscouting

Het beste van twee werelden, studeren en Scouting

"Een studentenstam is een studentenvereniging waar je een leuke studententijd kan hebben zonder alle poespas van andere studentenverenigingen"
Peter de Gier
Lid U.F.O.-Stam (Utrecht)

Wat is studentenscouting

Studentenscouting is gericht op scouts die studeren en graag bij een vereniging willen die perfect aansluit op hun interesses. Het is inmiddels al te vinden in zeven verschillende steden, en de verenigingen zijn ook actief op landelijke evenementen. Aangezien de activiteiten meestal doordeweeks zijn, is dit makkelijk te combineren met een lidmaatschap bij een andere groep.

Read More

Ufostam U.F.O.-Stam SSW groepsfoto studentenscouting nederland

Wat doet studentenscouting

Studentenscouting is kleinschaliger dan een “standaard studentenvereniging”, wat zorgt voor een gemoedelijke en toegankelijke sfeer. Als groep komen we wekelijks bij elkaar. Soms hebben we een leuk programma en soms een gezellige borrel. Daarnaast zijn we regelmatig in andere steden te vinden voor feestjes en activiteiten bij andere Studentenstammen.

Read More

Wie kan er lid worden

In tegenstelling tot een standaard Scoutingstam worden de leden geworven onder studenten in plaats van de explorers of roverscouts van een Scoutinggroep. Dat iedereen student is (of was), is een extra overeenkomst tussen de leden die de meeste stammen niet hebben. Hier staat een extra grote diversiteit tegenover aan plaatsen waar mensen vandaan komen, studies, interesses en zijn er ex-landscouts, ex-waterscouts en niet-ex-scouts (of beter: ex-niet-scouts!).

Doordat we op een dinsdagavond bij elkaar komen, is het goed te combineren met activiteiten bij een “normale” Scoutinggroep!

Read More

De Studentenstammen

Sleutelstam - Leiden

De Sleutelstam denkt graag out of the box. Denk aan een opkomst waarbij geschilderd wordt met licht. Of een opkomst waarbij je juist wel mag kliederen met kaarsvet! En in een stad met zoveel grachten zal het je niet verbazen dat de Sleutelstam regelmatig gaat kanovaren. De Sleutelstam opent een wereld van mogelijkheden!

Martinistam - Groningen

De opkomsten van de Martinistam zijn altijd in het centrum (of net daarbuiten!). Suppen door de grachten in de binnenstad, een quiz in één van de vele kroegen of apenkooien met een andere studentenvereniging? Dat er niets boven Groningen gaat, bewijst de Martinistam keer op keer!

LED-Stam - Eindhoven

De LEDstam maakt het gezegde “Eindhoven de gekste” waar. Zo hebben zij bij code rood van het KNMI met een gepionierde constructie en een zeil gewoon rond het kampvuur gezeten. En hebben ze voor een mystery activity een paar honderd kilometer door heel Nederland gereden. Niets is te gek voor de LEDstam!

Radix - Enschede

Radix is Latijn voor stam, maar ook voor wortel. Daarom vind je bij Radix, naast heel veel scouting, ook wel eens een langvormige oranje groente in je slaapzak. De ene week is er een opkomst, zoals een midwinterbarbecue. De andere week wordt er aan het hok geklust. Bonus: het gebouw ligt praktisch op de campus!

Delftse Zwervers - Delft

De Delftsche Zwervers is de oudste Nederlandse studentenstam. Ze bestaan al meer dan 100 jaar! Zo zijn er regelmatig spelavonden wanneer Dungeons & Dragons of Jackbox worden gespeeld. Maar uit hun gehele geschiedenis aan opkomsten blijft vuurspuwen de favoriet van deze studentenstam!

U.F.O.-Stam - Utrecht

Unidentified flying object? Of misschien Utrechtse feestjes organisatie? Waar de U.F.O. in hun naam voor staat weet de U.F.O.-Stam zelf ook niet. Maar wat wel bekend is, is dat het altijd gezellig is! Zowel tijdens het lopen van een geocachetocht, als bij een bezoek aan een bevriende waterscoutinggroep.

Ik wil graag lid worden!

Wij kunnen je gegevens doorspelen aan de stam van de stad waar jij studeert.